Skip to main content

Felhasználási feltételek

A honlapon saját tapasztlataimat, olvasmányélményeimet és az azokból levont következtetéseimet osztom meg abban a reményben, hogy ez másoknak segíthet. Vagyis a self-help (önsegítés) kategóriába tartozik, és ha tanácsot adok, akkor az a saját véleményemet tükrözi, mintha egy virtuális jóbaráttal, pótanyával beszélgetnél, aminek lehet terápiás hatása (a legjobb ötletek, sorsfordító felismerések a konyhaasztal mellett folytatott beszélgetések során születnek), de nem vagyok sem orvos, sem pszichológus, ezt többször, több helyen is hangsúlyozom, szóval amit itt olvasol, adott esetben nem helyettesíti a terápiát és soha nem fogom azt mondani és sugallni sem akarom, hogy ne keress fel szakembert - vannak helyzetek, amikor én is megteszem és Téged is erre foglak buzdítani. Hiszem, hogy mindenki felelős a saját döntéseiért, és ha úgy döntesz, hogy kipróbálod, amit javasolok, az a Te felelősséged. Szóval gondold végig, hogy számodra mi a legjobb megoldás, ha itt találsz segítséget, akkor jó, ha nem, akkor kívánom, hogy találd meg máshol - hála a Jóistennek, nem vagyunk egyformák, mindenkinek más segít, és mindenki találhat valakit, aki neki segít :)

A honlapot összehozni és a tartalmat megírni sok idő, energia, szóval ha idézel vagy megosztasz valamit, amit hasznosnak tartasz/Neked segít, kérlek tedd meg, hogy hivatkozol a forrásra (ahogy én is megteszem). Ez vonatkozik a szövegekre és a képekre egyaránt. Vagyis kérlek vedd komolyan a © jelzést a láblécben, ami azt jelenti, hogy a szerzői jogok az enyémek (kivéve, ahol ezt másként jelzem).

A klímagyász csoport egy önsegítő csoport, amelyben hasonló problémákkal küzdők megoszthatják érzéseiket, gondolataikat és megküzdési stratégiáikat a csoport többi tagjával. A csoport minden tagja vállalja, hogy a csoportban elhangzott információkat bizalmasan kezeli, másnak nem adja tovább, máshol nem használja fel. Ha pszichológussal vagy pszichoterapeutával dolgozol, akkor ezt jelezned kell nekem és a terepeutádat tájékoztatnod kell arról, hogy ebbe a csoportba jársz. Nekem kötelező együttműködni vele, és a csoportban csak az ő hozzájárulásával vehetsz részt. Ez elsősorban a Te érdekedben van így. 

A csoporthoz való csatlakozás feltétele egy előzetes beszélgetés - ennek célja, hogy megismerjük egymást és lehetőséget ad annak eldöntésére, hogy tényleg ez a csoport a leginkább megfelelő megoldás a problémáidra.