Skip to main content

Klímagyász

egyéni kísérés

A klímagyászról

A klímagyász a gyász egy viszonylag új területe, a kifejezés is csak néhány éve létezik, és az "illegális" gyászok közé tartozik, azaz akik ezzel küzdenek, a környezet részéről igen csekély támogatásra számíthatnak, holott a pusztuló ökoszisztémáról, a kihaló fajokról szóló hírek hatására sokan valódi veszteséget élnek át. Másoknál a jövőkép megingása, elvesztése okoz szorongást, és az ezzel kapcsolatos aggodalmaikat ugyancsak nehezen tudják megosztani másokkal, mivel a társadalom nagy része még tagadásban él. 

Első találkozás

Találkozhatunk személyesen vagy online formában, Zoomon vagy Skype-on keresztül láthatjuk is egymást. Ha Neked kényelmesebb, beszélhetünk telefonon is. Itt a honlapon keresztül jelentkezhetsz, erről kapsz egy rendszer e-mailt, de pár órán belül személyesen is visszajelzek.

Mire számíthatok?

Az első találkozás egy kötetlen beszélgetés lesz, amelynek során kérdezek párat, a célja az ismerkedés, hogy eldönthessük, milyen típusú támogatás lenne számodra a legmefelelőbb, mivel küzdesz most. Van, akinek egy hosszabb beszélgetés elég, van, aki ezután igényel további találkozásokat, de az is lehet, hogy azt mondom, a tapasztalataim alapján szerintem egy csoport vagy egy másik szakember többet tudna segíteni.

Számomra fontos egy olyan biztonságos, ítélkezésmentes, megtartó tér teremtése, ahol szabadon tudsz beszélni arról, ami benned van, ami nehéz, ami miatt megkerestél. Ha megoszthatjuk a nehezet, már az is ad némi megkönnyebbülést. 

Első alkalom másfél-két óra: 12.000 Ft
5 alkalmas bérlet (alkalmanként 50 perc): 8.000 Ft/alkalom