Skip to main content

Klímagyász Műhely

"Jövőkép nélkül"

beszélgetések facilitálása

Online műhelymunka 2022. szeptember 18-án

Egy speciális gyászról - szakembereknek

A klímaváltozással kapcsolatos hírek sokakban ébresztenek a jövővel kapcsolatos átmeneti vagy tartósabb szorongást, egyre növekszik azoknak a száma, akik úgy gondolják, hogy a civilizációnk összeomlása elkerülhetetlen. Ezzel együtt járhat az is, hogy mindaz, amit a jövőről álmodtak, amit terveztek, amire készültek, hirtelen szertefoszlik. A jövőkép elvesztése az egyik elsődleges veszteség, amely gyászreakciókat vált ki - a "Jövőkép nélkül" beszélgetések számukra lehetőséget adnak, hogy megosszák azokat a gondolatokat, érzéseket, amelyekre a környezetük nem nyitott. Ezek nem könnyű beszélgetések, sem a résztvevők, sem a beszélgetések facilitálói számára. 

A műhelyről

Ez a csoport kifejezetten segítőknek szól, akik a jövőkép elvesztésével kapcsolatos sorstársi, veszteségfeldolgozást támogató beszélgetéseket szeretnének facilitálni.

A műhely minimum 6 jelentkezővel indul, legfeljebb 15 főt tud fogadni.

A részvételi díj 20.000 Ft, amelyet banki átutalással lehet teljesíteni. Ha nehézséget okoz a kifizetése, van lehetőség egyéni megállapodásra.

Zoom-on leszünk, a részvétel feltétele a bekapcsolt kamera és a privát tér biztosítása.

A műhelyről

Program

A műhelyt egy "saját élmény" csoportfoglalkozással kezdjük, ahol a résztvevők csoporttagként tapasztalhatják meg, hogy általában (nagy vonalakban) hogyan zajlik egy ilyen beszélgetés, majd egy rövid szünet után megbeszéljük a tapasztalatokat.

Délután részletesen megnézzük a javasolt tematikát, a használható eszközöket, technikákat, majd kitérünk az ilyen csoportokban gyakran felmerülő nehéz helyzetekre és azok lehetséges kezelési módjaira, illetve egyes közösségek specialitásaira. 

Rólam

Csapó Krisztinának hívnak, gyászkísérő és online mentálhigiénés tanácsadó szakember, illetve 2019-ben végeztem el a Napfogyatkozás Egyesület Gyászcsoportvezető, A gyász lélektana  és Gyásztanácsadó képzését, illetve David Kessler segítőknek szóló Grief Educator Certification tréningjét. 2019 szeptembere óta támogatok klímagyászolókat, klímaszorongókat a Deep Adaptation (Mélyalkalmazkodás) szellemében, a több, mint 13.000 tagú magyar mélyadaptációs Facebook csoport  adminisztrátoraként, tavaly óta klímagyász csoportokat is vezetek saját tematika alapján. 

Letölthető szakmai önéletrajz

Szeretettel várlak!

2022. szeptember 18, vasárnap, 9:00-17:00

nap
:
óra
:
perc
:
másodperc